Inapoi

9 Pietre


Regulament:

De la 6 ani in sus.
Este potrivit si pentru un numar mai mare de jucatori(de la 10 in sus).
Pentru inceput jucatorii formeaza un "turn din 9 pietre asezandu-le una peste alta.
Participantii se impart in doua echipe. Cand jocul incepe una dintre ele va apara castelul cealalta il va ataca. Se vor numara 9 pasi de la castelul de piatra si se va trage o linie. De aici va incerca echipa 2 daramarea castelului cu ajutorul mingii. Daca dupa ce toti din acea echipa(echipa 2) arunca cu mingea castelul este inca in picioare echipele vor schimba rolul si echipa 1 va incerca ea sa darame castelul cu ajutorul mingii.
Dupa daramarea castelului echipa aflata in aparare in acel moment va trebui sa recupereze mingea si va vana copiii celeilalte echipe incercand sai scoata din joc (ca la ratele si vanatorii). In acelasi timp copiii echipei care a reusit daramarea castelului vor trebui sa recladeasca castelul pentru a castiga jocul. Acestia vor trebui sa faca acest lucru fara sa fie loviti cu mingea de echipa adversa.
La final va castiga:
1.echipa aflata n aparare ca reuseste sa scoata din joc (sa atinga cu mingea) toti echipierii celeilalte echipe inainte ca acestia sa recladeasca castelul.
2.echipa care a daramat castelul, daca reuseste sa recladeasca castelul de piatra inainte ca cealalta echipa sa scoata toti copiii afara din joc.

Imagine Imagine

De ce am ales acest joc?

Jucatorii isi dezvolta spiritul de echipa isi dezvolta dexteritatea picioarelor si a mainilor invata sa lucreze in echipa si sa respecte reguli se distreaza.
Cel mai important lucru este ca multi copii acum in loc sa se joace afara stau lipiti de ecranul telefonului si nu mai socializeaza!
Dar noi credem ca acest joc poate sa-i faca pe copii sa uite de jocurile video si sa descopere cat de frumos este sa te joci afara!

Imagine

Si...cateva imagini cu copiii din echipa. :D


Imagine Imagine Imagine

Imagine Imagine

Imagine Imagine

..."pietrele"...

Pietrele contin:
-O placa arduino uno
-Un cititor de carduri+card (RFID-RC522)
Power bank cu 3 leduri care se activeaza prin intrerupator
si e facut din PVC

Cum Functioneaza
Fiecare jucator(echipa 1 protectoare).
trebuie sa puna pietrele corect in forma de turn.Daca pietrele nu sunt puse corect va aparea o lumina rosie iar daca sunt puse corect va aparea o lumina verde.
toate pietrele au aceasi marime asa ca nu se stie care se pun corect.
Ca sa ne dam seama cum se pun pietrele avem nevoie de aplicatia Arduino.Ea ne va arata cum se pun.
Imagine Imagine Imagine

Imagine